waparchitects

Village Edge Houses on the outskirts of Sheffield

waparchitects Village Edge Houses external views from the road


Three detached three bedroom family homes built in a cluster around a new courtyard, designed to AECB low energy Building Standard. Each home is slightly different in plan to take account of their particular locations on the site, but consist of open plan kitchen, dining and living areas all enjoying views across open fields on the edge of Sheffield. The homes are constructed of buff brickwork and timber with planted green roofs on the garages. The courtyard itself is more 'urban' in feel, facing the road and is designed with permeable paving and shared planting areas, whilst to the South individual gardens open up towards the views.

waparchitects Village Edge Houses external views from the field
^ back to top