waparchitects

taipei city art gallery

waparchitects taipei art gallery external view

The concept design for the new modern art gallery NTCart located on a brown field site alongside the confluence of the Darhan and Yingge rivers. The project contains a childrens gallery, resource rooms and lecture spaces as well as extensive galleries, it presents an open and accessible complex fully integrated with major pedestrian routes across a podium and ground level public transport links.

The highly differentiated sequence of display spaces are within a linear 'loft', a central atrium and a series of 3 storey 'silos' offering varying volumes and combinations of natural and artificial lighting. Although extensively glazed, natural lighting and insolation is carefully controlled by an array of solar screening and subsidiary spaces are naturally ventilated where possible.