waparchitects

liesma hotel, latvia

waparchitects Liesma Hotel courtyard view
waparchitects Liesma Hotel aerial view
waparchitects Liesma Hotel internal view
waparchitects Liesma Hotel isometric view

A refurbishment and substantial extension to create a highly sustainable 'music themed' hotel on a wooded coastal site. The new public facilities are grouped around a partially enclosed ground floor courtyard planted as a meadow within a forest clearing. The complex is characterised a family of timber joinery elements within a group of simple white masonry volumes. The existing nine-storey concrete hotel block is stripped back to its frame and re-clad with a new skin including an external framework containing balconies and sliding louvred screens. New public spaces including the conference /performance room are naturally ventilated while maintaining acoustic isolation via underfloor labyrinth air intakes and stack ventilators.