waparchitects

lanzarote dynamic square

waparchitects lanzarote dynamic square external view


The Dynamic Square is comprised of two complementary places, one open and one partially covered. The main space is a multi-functional open square centred on the video screen/performance area, with its edges defined by ribbons of extensive raised planters with regional shrubs and perennial planting. The West side is defined by a lightweight pergola creating a large complementary second a shaded area, including covered seating space and a route towards the Arts Centre from the Calle La Canalejas. A stone and perforated metal tower raises out of the northern planter as a totemic focal point to the square, a place to gather, which incorporates lighting and multimedia/projection technology.

waparchitects  lanzarote dynamic square external view