waparchitects

house on the edge of the peak district

waparchitects house on Peak District edge external view


A simple low energy three bedroom home located on a village edge designed to AECB Standard. Although it is alongside a main road, it has beautiful views facing south across open fields towards the Peak District, so the house presents a closed aspect to the roadside but opens out on the garden side with a range of sliding glass doors. The ground floor is an open plan space with sunny and light kitchen, dining and living areas all enjoying the open views.
 The simple rectangular form in buff brick and dark stained timber echoes nearby agricultural buildings, whilst the garage has a planted green roof making it unobtrusive. A paved terrace with edge planters and pergola provide a private and sunny level area around the house with steps down to the rough pasture beyond. The assymetric roof pitch provides an optimim angle for solar panels on the garden side.

waparchitects house on Peak District edge internal view
^ back to top